moasresa

Jul pyssel

Idag så hade vi jul pyssel med hela skolan. Man var indelad i olika grupper. Baka pepparkakas hus, spela boll lekar, pyssla, marsipan figurer, göra en smörkniv och göra kola som jag gjorde. Kolorna var inte så jätte bra, de vart ganska mjuka. Men de vart goda ändå. Det var en mysig förmiddag med mycket leka och skratt.

 

                                                     

Nairobi national park

Så idag gick jag upp 05.40 för att hinna med bussen till Nairobi national park. Jag kan säga att det var många i bussen som var jätte trötta och somnade, vi var tio st i bussen. Det var en trevligt safari och trevlig guide. Det hade regnat hela natten så det var som floder mitt i vägen så vi inte kunde komma fram. En gång fastnade vi. Vi alla fick och ut bilen sedan kom en annan bil och hjälpte oss. Det var en härlig förmiddag.

Det mest intressanta vi fick se var nog lejonen, giraff, flodhäst och noshörning på långt av stånd. 

 

Sista innan jul...

Så mitt crew hade en ide att gå ut och äta en sista gång innan alla splittras. Emelie och Oskar ska hem medans jag och Hanna är kvar i Kenya. Vi åkte till en resturang som vi inte hade varit på förut. Det var en fisk resturang och de hade sushi som alla gillar så vi åt de. Vi beställd också in förrätt. Vi sa att alla skulle smaka på varandras förrätter. Min förrätt var så god så när jag fick tillbaka min maträtt var inte inget kvar. Det var jätte mysigt, vi hade klätt upp oss lite med vi åkte hem ganska tidigt för våra klockor kommer ringa 05.40 nästa dag. För vi ska till Nairobi national park. 

 

Lucia!

Idag firade vi Lucia. Jag vet att det egentligen är på söndag men vi hade det i dag istället. Vi åkte till ganska långt 40 min tror jag, vi åkte till ambassadörens hem. Det var otroligt fin hem. Det bästa med allt var all fika som fanns. Det fanns lussebullar, peppar kakor (som jag har varit sugen på så länge), glögg, mjuk pepparkaka m.m

Sedan kom Lucia tåget, de var jätte duktiga. Tjejen som var lucia har gått på skolan länge, men detta är hennes sista år så hon fick vara Lucia i år. Hon var väldigt vacker. Sedan är det han kille i 3an som heter Jack som sjung solo, han var extremt duktig. Han kunna verkligen sjunga. 

Hela eventet var super trevligt och mysigt. De sa att det hade tagit med 4000 lussebullar från Sverige för Lucia, inte dåligt haha. Jag tackar mest för att jag fick äta pepparkakor :)

 

Videos!!!!!!!

Här är två videos som min BBF Hanna Carling gjort. Det är från Savage wilderness och Maasai Mara. 

 

Savage Wilderness from Hanna Carling on Vimeo.

 

Maasai Mara 19-21 september 2015 from Hanna Carling on Vimeo.

Ngong

I lördag besegrade jag ett berg i kenya som heter Ngong. Avfärd klockan 7.30. Det tog ca 40 min att åka från skolan. Jag kan säga att jag redan var trött när jag började gå, jag hade inte sovit bra. Men jag var redo! Nogong var en träning för Monut Kenya. Nogong är 2460m hög. Kebnekaise är 2097 m hög. Det tog oss 5 timmar tror jag att gå. När vi kom fram så hade våra busschafförer fixat korv med bröd. Sedan åkte vi hem igen. Det var jobbigt men ändå kul! Längtar lite till Mount Kenya. 

 

 

 

 

 

En Fredag

Hej allesammans!
På fredagar har jag bara två lektionen en på morgonen och en efter lunch. Jag och Hanna åkte till Adams för att köpa frimärken sedan åkte vi till Juntion för att äta lunch på Art jätte gott. Jag tog pasta med svamp medans Hanna tog pesto pasta. Efter gick vi till Nakumatt som är en mat affär som har typ allt. Hade en jätte mysig lunch med Hanna vi tog en latte efter lunchen också. På Nakumatt köpte vi också mango. Efter våran sista lektion så tog vi en till date. Mango date. Jätte goda mangos, bästa fikan på länge. 

 

Idag också blev jag och min grupp klar med ett arbete som handlade om Sydsudan som är Kenyas grannland. Det är just nu inbördeskrig. Kort fattat så Är det två stam grupper inne i landet som krigar. Detta har orsakat en svältkatastrof och att landets utveckling har stanna upp.

 

Många fina bilder på Hanna!

 

                                                                                                                                                                                                                                     

Upp