moasresa

Första advent

Första advent firade jag genom att vara på UTAM Festival. Jag åker dit 18.00 innan på dagen gjorde jag inte mycket. Jag bara hängt med vänner och pluggat. Men på festivalen det var inte jätte mycket folk där. Det hade regnat innan så det var jätte lerigt. Jag hade på mig min nya skor som var ett misstag. I början sitt bara vi och pratade. Vi väntade på att en från internatet Per skulle uppträda. Han var jätte duktig med sin egna låt. Det var andra som också var jätte bra. Det var båda vanlig musik men också lite kenyanskt och lite dans. Det var en trevlig kväll. Kanske inte som jag brukar spendera första advent men hade det mysigt ändå!!

 

  

 

Boardingvärds utflykt

I helgen var min klass och min boardingvärd på en utflykt. Min boardingvärd heter Fredrik och är från Danmark han är super skön, gillar han! Han hade en jätte bra idé att vi klassen skulle åkte till down town. Vi åkte till helikopter plattan och gick vi till en marknad, sedan gick vi till en resturang och åt mat. Det var jätte trevligt, skulle jag verkligen vilja göra igen. 

Idag hade jag bara en lektion. Innan lunch så tog jag det bara lungt. Efter lunch så gick jag, Hanna och Kristin till toi. Toi är en marknad där man kan hitta det mesta. Det finns mest kläder och typ skor. Jag hittade en vanlig långärmad tröja för 400 kes sedan köpte jag ett par new balance skor för 2000 kes. Den långärmade tröja är i tvätten så tyvärr så kommer den inte på bild men det var inte så mycket att se. 

400kes motsvarar 34kr

2000kes motsvarar 171 kr  

      

Love school!

I fredags vad jag på Love school. Det är en skola som ligger i Kwangware. Det är en av Nairobis stora slummar. Jag åkte ditt med ett par från skolan. På fredagar är det disco på skolan. Så vi dansade jätte mycket så pratade vi med barnen. De ville visa oss vad hade gjorde i skolan osv. Det var en tjej som heter Azana som var med mig ända till jag kom till skolan från att jag gick. Hon var bara för söt. Azana är hon jag bär.  

Jag har missat att blogg så kommer mer inlägg på samma dag hehe. 


Lite av allt

Så det här inte hänt så mycket denna vecka. Jag har gått i skolan så klart haha. Jag har tvättat också. I fredags så var det 200 dags för 3:orna. Så de åkte och åt och åkte till nån klubb. Jag och några andra fixade oss och åkte till ett ställe som heter Bistro som vi satt och åt och hade det trevligt. Efter den trevliga middagen så åkte vi hem. Jag sov hos Hanna på fredagens som är min granne här på internatet. Vaknar man på lördagen med brunch. På brunchen brukar jag ta omelett och pannkakor. Det är mumsigt!! Denna söndag har jag inte gjort mycket. Kollat lite på serie och jag har läst lite. 

 

Vi ses nästa gång.

     

Naivasha

Hej på er! I helgen åkte jag till Naivasha. Det tog tror jag två timmar. Vi åkte på morgonen runt 7.00. Direkt när vi kom fram så jag och 7 andra från skolan satt på varsin häst och började rida. Det var så kul!! Vi red förbi zebror, gazeller och giraffer som var seriöst typ 3-4m från oss. Vi och travade runt området och ner i vattnet. Vi red för två timmar. Det var länge sen jag red men jag ska göra det snart igen.

Vi campade 20min från där vi red. Det var en resturang på camp platsen som vi gick och åt kvällsmat på. Jag tog en hamburgare med pommes, det var jätte gott. 

Det var jätte svårt att sova för det var apor som skrek hela natten. Dagen efter så åker jag ut med en båt. Vi åkte ut för att se flodhäster som vi också såg. Dem är så stora djur och dem har jätte stora tänder.

 

Halloween!!

Hej på er!! Hoppas att ni har haft en bra halloween, det har iallafall jag haft. Hela lördagen så fixade vi varandra. Alla hjälpte till med kläder och smink. Elev rådet hade fixat två olika tävlingar. En den bästa utklädnaden. Den andra var men i olika lag och tävlade. Man skulle gå till olika stationer. En station var att man skulle man gissa maten man hade i munnen. En annan var hitta saker i ett mörkt rum. En stationen skulle en person knyta upp massa rep, så längre tiden går så fick man de andra personerna i laget vatten över sig, plus hade man ögonbilden på sig. Såklart var jag den som fick mest vatten över sig.. Det var en jätte kul kväll och var super roligt att alla verkligen gick in i det hela. Elev rådet hade gjort det bra jobb bakat massa gjort bål och ett dans golv. Alla hade klätt ut sig.  Jag var en häxa. Sminkade mig lite och hade en häxhatt på mig och så hade jag en stav. 

 

                                

                             

            

 

 

Upp