moasresa

Kibera

Det började det med en vanlig dag. Det ändå från det vanliga i skolan var på mattelektionen, det var en apa som skriker så mycket att jag inte kunde koncentrera mig. När jag slutade skolan så skulle jag gå till Kibera. 

Kibera är bland världens största slumra, Afrikans största slum. Jag bor ca 15 min från Kibera. Min klass gick dit, vi var ca 10 personer och några från Kibera som skulle vara med när vi gick. Dem var från Wale Wale som är en ungdomsgård. Dem gick runt och visade oss Kibera. Dem visade oss en utsiktsplats som man kunde se mycket av Kibera men inte närheten av hela. Sedan fick vi komma hem till en kille som precis hade flyttat hemifrån. Han var 21år och han ”hus” var lika stort som ett medelstor badrum. Han hade en glöd lampa hängandes från taket. Inga fönster, huset var gjort av jord och ko bajs. 

Där vi gick var det säkert och många hälsade på oss. Många efter oss sa ”Mzungo” som betyder viting. Även många små barn frågade hur vi mådde och var nyfikna. Jag gillade mitt besök i Kibera, det var smutsigt och det luktade illa husen var inte bra byggt osv men personerna jag träffa var trevliga och jag lärare mig mycket. 

Jag fråga en person som bodde i Kibera hur stort det är. Han svarade ” too big”. Han förklarade senare att det tar två dagar att gå igenom hela Kibera. 


Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas