moasresa

Uganda/ Rwanda resan

Hej! Nu var det väldigt länge sen sist men har under de senaste två veckorna varit på påsklov då vi var på Uganda/Rwanda resan. Resan var bra och vi har sett väldigt mycket och gjort mycket olika besök :) Det var även mycket buss, vi har i efterhand räknat ut att vi sammanlagt åkt 50 timmar buss i 192 mil ni hör ju bara... ;)

Under den första dagen åkte vi endast buss men under dag tre och fyra var vi på Nile river explorer där alla gjorde lite alla möjliga äventyr. Jag valde att åka quadbike, åka på en day cruise på Nilen och sen rida i olika byar i Kampala där vi befann oss ;) Tyvärr hade jag inte med kameran på båten så får visa de nån annan gång men ni får se vår roliga quad bike - och hästtur. 

Det mest spännande var gorillorna. Vi gick upp tidigt och åkte mot jungle. När vi har framme fick vi te och sedan var det dax att vandra. Man märkte att man var i jungle det var en kille längst fram som hade en maskte som hackade allt möjligt så vi skulle kunna komma fram.

I Rwanda var vi också på ett folkmord-museum som var mycket intressant och hemskt. Det värsta var att se blod från barn som hade blivit slungade in mot väggen fler tar gången och i ett rum var det hundratal döskallar. 

En mycket gladare upplevelse var i Uganda. Det fanns en dusch with a view of Nilen. Det var verkligen jätte fint! Jag duschade två gånger där. En gång väldigt tidigt på morgonen så jag kunde se soluppgången.

 

Måste säga att Uganda och Rwanda var det stor skillnad från Kenya. Både natur, landskap och samhälle. Man märkte att man inte var i Kenya längre. 

SSN var på vift i Uganda/ Rwanda och river raftat i Nilen, varit på en moské i Kampala, träffat bergsgorillor mm. Denna resa var helt fantastisk. Så himla annorlunda från tidigare resor. Något jag uppskattade med att åka buss var att man fick se så mycket man aldrig hade fått sett med tex flyg. 

 

Min kamera dog under resans gång, så detta är några från internatets bilder.

Denna film har Fanny gjort. 

 

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas