moasresa

Idag

Idag hade jag nationella prov i engelska... Gick sådär... Men efter skolan gick jag till junction och var på Maasai Market och köpte en ring bara. Just jag köpte även ett Afrika halsband också men det var på en smyckes butik. Idag var det tydligen 23° grader. Men det kändes som 100° minus!! Det var så kallt. Ha en trevlig kväll! 


Mys helg

Det börjar med Fredag, jag och Nordenö körde skoch, det är hur kul som helt. Sedan hann jag precis hem innan det började ösa ner regn. Jag tog en snabb dusch innan jag började fixa mig till kvällen.

Lilja fyllde 18 år så vi skulle ut och fira henne på fredagen. Jag hade fixat mig och sedan fixade jag Lilja. Vi åkter till the oval och satt på Art där. Att var så mycket och perfect förutom att Fanny inte var där. Hon hade blivit grounded precis innan vi skulle åka... Alla var taggade för utgång, alla skulle ut. Bussen skulle hämta oss, men den kom aldrig. Vi väntade mer än en timme innan dem kommer. Då blev vi inte lika sugna på att gå ut. Tråkigt...

 

Lördag började jätte bra. Solen skiner! Jag äter snabb ut brunchen och sätter på mig bikini. Det var så skönt, att sola lite att bada. Jag lekta mycket med Aurora i poolen som konstigt nog är min lärares (Herman) dotter . Efter det fina vädret gick jag och Molly till Junction. Vi tog en kaffe och frozen yogurt. När vi kom hem hade några köp ingredienser till hemlagad pizza. Efter vi hade ätit så kollade vi på en film i Zebra. The imitation game.

 

Idag är det söndag och direkt efter frukosten gick vi till toi market. Jag köpte inget men Molly och Nordenö gjorde. 

 

STOPPA TJUVJAKTEN

I lördags tändes ett rekordstort bål av elefantbetar och noshörningshorn i Nairobi i en symbolisk gest mot den omfattande tjuvjakten i Afrika.

Tjocka moln av vit rök steg mot himlen när 16 000 elefantbetar och horn från noshörningar med ett sammanlagt värde på över en miljard kronor sattes i brand i en ceremoni i Nairobis nationalpark i lördags.

Kenyas president Uhuru Kenyatta som tände det första bålet, sa att budskapet är att elfenben inte har något värde så länge det inte sitter på levande elefanter.

Med en blandning av diesel och fotogen kommer brasan att brinna i flera dagar. Andra ser det här som ett sätt att få omvärldens uppmärksamhet på problemet med tjuvjakt.

I Afrika finns det i dag omkring en halv miljon elefanter kvar, men årligen skjuts 30 000 ihjäl av tjuvjägare. Ett sätt att få ner tjuvjakten är att minska efterfrågan i framförallt Asien. USA och Kina, världens två största marknader för elfenben, diskuterar ett totalstopp för export och import och Frankrike förklarade i dag att all handel med elfenben inom landet kommer att förbjudas.

Jag själv var i Nairobis nationalpark idag, och såg alla elfenben som var där. Det bränn fortfarande. Igår var Leonardo Dicaprio där. Så var alltså 20min från han, ganska coolt.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6423015


En månad kvar!

Idag är det exakt en månad kvar i detta underbara land. Jag är otroligt ledsen men ändå glad att få träffa alla min nära och kära igen. Men Kenya har blivit någonting speciellt för mig. Jag känner mig hemma här. När jag går på gatan så känner jag mig inte som en turist längre, jag känner mig trygg och stabil. Jag vill inte lämna Kenya, jag vill vara kvar. Jag har varit med om så mycket och jag har underbara minnen här som jag aldrig kommer att glömma. 

Såklart, Sverige låter lockande. Man saknar familjen och vänner otroligt mycket. Jag saknar även svensk mat jätte mycket och bara vara i sitt gamla hus. Jag saknar mycket fårn Sverige. Men det är ändå saker jag skulle kunna bo utan. Detär mest familjen och vännerna som är det jobbigaste. Även att man kan missa saker när jag bor här som är betydande. Men då brukar jag tänka på vad jag gör här och njuta så mycket jag kan. För som nu är det bara en månad kvar. 

Jag kan ej fatta hur fort tiden har gått. Jag kommer ihåg som det var i igår jag landade på Jomo Kenyatta flygplats första gången. Jag visste nästan inget om Kenya och visste verkligen inte vad jag skulle förvänta mig. Jag kan säga att jag har lärt mig otroligt mycket i min tid i Kenya. För den tiden jag har kvar ska jag göra så mycket jag kan, köra järnet! Vi ses snart Sverige! 

 

Upp